Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Africa Organics

Africa organics

Africa Organics

Africa Organics is een door EcoCert geaccrediteerd 100% natuurlijke bad- en bodylijn die gebruik maakt van krachtige, natuurlijke en biologische grondstoffen uit Afrika.

Het merk is goedgekeurd door Phytotrade Africa, een Fair Trade initiatief met een visie die gemeenschapsprojecten promoot in sub-Sahara Afrika. Daarnaast ook door ‘Beauty without Cruelty’ (PETA) en de ‘Vegan Society’.

De lijn is vrij van schadelijke chemicaliën waaronder parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen, dierlijke grondstoffen, geëthoxyleerde of PEG grondstoffen, propyleenglycol en andere grondstoffen die ‘red-flagged’ zijn volgens de Ecocert-standaard.

Tijdens het formuleren van Africa Organics is er uit gegaan van de Ecocert en COSMOS standaarden, waarmee de eigen ethische waarden zijn gecombineerd. Er is gekeken naar data over de biologische afbreekbaarheid en huidgevoeligheid en ook naar de productieprocessen van alle ingrediënten.

Africa Organics probeerd altijd iets baanbrekends te ontwikkelen: een 100% natuurlijke origine van de grondstoffen van alle producten, inclusief de haarverzorging. Gecerftificieerd biologisch sprak voor zich. Verder moest een minimum van 5% van de grondstoffen afkomstig zijn uit Fair Trade zodat er daadwerkelijk een bijdrage wordt geleverd aan de gemeenschappen van Afrika. Alle grondstoffen die niet geschikt zouden zijn voor een gevoelige huid hebben het veld geruimd.

Africa Organics werkt nauw samen met PhytoTrade Africa. Zij monitoren de duurzaamheid van de wilde oogst en zorgen er voor dat de oogsters eerlijk en snel betaald worden. Dus elke keer als je een product koopt van Africa Organics heeft er iemand uit het platteland van Afrika baat bij.

 

Productcategorieën

Instagram

2020 07 10 CosmicBeauty 124
De waardering van www.cosmic-beauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 26 reviews.